Veelgestelde vragen

Veilig permanent ontharen

Ontharen kan een lastige en pijnlijke ervaring zijn. Met de Soprano ICE laser kunt u 100% pijnloos , snel en effectief van ongewenst haar af komen. Met veilig, zichtbaar licht uit een flitslamp kan ongewenst haar overal op het lichaam worden verwijderd.

Hoe werkt definitief ontharen

Voor het ontharen wordt een dunne laag gel op de huid aangebracht voor een optimale lichtgeleiding naar de haren en om de huid tegen de hitte van de lamp te beschermen. De flitslamp richt korte gedoseerde lichtflitsen op de huid. Het pigment van de haren absorbeert het licht en zet het om in warmte. De haren geleiden deze warmte naar de haarzakjes waar de verhitting de haarzakjes uitschakelt.

Duur van een behandeling

De duur van de behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld wordt. Gemiddeld duurt het ontharen van het gezicht ongeveer twintig minuten, het ontharen van de benen, oksels en bikini neemt ongeveer twee uur in beslag.

Voorzorgsmaatregelen permanent ontharen

Het is van belang om vanaf vier weken voor de behandeling niet te epileren of te harsen. Het te behandelen gebied dient voor het laseren wél geschoren te worden.

Zongebruinde huid

Je kan gewoon een behandeling met de Soprano ICE laser ondergaan als je huid door de zon gebruind is. Dit komt omdat de Soprano ICE laser met hele lage energie per laserpulse en zich heel specifiek op de eiwitten in haartje richt. Ieder jaargetijde kan je dus behandeld worden bij Beauty4me. Als je een behandeling hebt geboekt, zorg dan wel dat je drie dagen voor de behandeling niet uitgebreid gaat zonnen of onder de zonnebank. Je huid moet even tot rust komen.

Hoe pijnlijk is definitief ontharen?

De Soprano ICE laser is de enige laser die 100%pijnloos kan ontharen.

Voor wie geschikt?

Voor iedereen die ouder is dan 16 en de eerste menstruatie heeft gehad, is het mogelijk om bij ons te worden onthaard.

Voor welke haartypen geschikt?

De sterkte van de lichtstraal wordt aangepast aan elk huid- en haartype. Het ontharen is het meest effectief bij donkere haren en een lichte huid. Donkere haren absorberen de lichtflits en dus de warmte beter. Het definitief ontharen kan niet bij blonde of grijze haren. Het haarzakje moet namelijk pigment hebben om definitief verwijderd te kunnen worden.

Ook voor de donkere huid?

De Soprano ICE laser kan ieder huidtype behandelen. Het maakt niet uit of de huid heel licht of heel donker is. Dit komt omdat de Soprano ICE laser met hele lage energie per laserpulse werkt en zich heel specifiek op de eiwitten in het haartje richt. Zelfs het donkerste huidtype kan uitstekend worden behandeld.

Aantal behandelingen

Over het algemeen heeft u vier tot zeven ontharingsbehandelingen nodig, elk met een tussenliggende periode van zes tot acht weken. Het permanent ontharen kan niet in één behandeling worden afgerond omdat haren afwisselend een rust- en een groeifase doormaken. Alleen in de groeifase bevatten haarzakjes een haar en kunnen ze worden behandeld. Hierdoor is het noodzakelijk de behandeling net zo lang te herhalen totdat alle haarzakjes door de groeifase zijn gegaan.
Echter, onderzoek heeft uitgewezen dat 85% van de mensen na gemiddeld 6 behandelingen permanent van de haargroei in het behandelde gebied verlost is.

De duur van de groeifasen is afhankelijk van meerdere factoren en kan dus per persoon verschillend zijn. Uw leeftijd, uw huidtype, de dikte en dichtheid van uw haar en de plek van de haargroei kunnen daarin een rol spelen. De behandeling wordt dan ook specifiek op u afgestemd.